maakt verschil tussen "kennen" en "kunnen" !
Keers Motoren Revisie
Keers Motoren Revisie
Since 1979

Door slijtage of mechanische problemen kan de nikasil-laag van uw cilinder beschadigd zijn. Deze laag kan door een electro-chemische behandeling van de cilinder weer opnieuw aangebracht worden.

Als eerste wordt bekeken wat de beschadigingen zijn van de cilinder. Vervolgens wordt de oude nikasil-laag verwijderd en door de cilinder te stralen worden de laatste verontreinigingen verwijderd. Indien nodig wordt de cilinder gelast en geboord, waarna deze een voorbehandeling krijgt om de nikasil-laag aan te brengen. De nikasil-laag in de cilinder wordt door middel van electrolyse aangebracht.

Er wordt d.m.v. een formule berekend wat voor laagdikte in de cilinder moet. Deze formule bepaald verder ook de totale tijd die de cilinder in het bad moet hangen.

Na de nikasilbehandeling wordt de cilinder geparelstraald om een schone egale buitenkant te krijgen. Daarna wordt de bovenkant van de cilinder bekeken op eventuele oneffenheden. Indien nodig worden deze alsnog bijgewerkt. Doordat er een extra hoeveelheid nikasil-laag in de cilinder is aangebracht moet deze nog op maat worden gehoond. Dit gebeurt bij ons op een hoonbank. Doordat de cilinder perfect rond is, is er zelfs sprake van enige vermogenswinst.

Franse Akker 39 4824 AL Breda  T 076-5412325  info@keersrevisie.nl